Kemudahan-kemudahan

ACS (International) terletak dalam persekitaran Holland Village yang aman dan indah di bekas tapak Sekolah Tinggi Buona Vista. Sekolah ini telah diubahsuai sepenuhnya dan blok-blok bangunan yang baru ditambah sejak penubuhannya pada Januari 2005. Semua bilik darjah adalah berhawa dingin dan dilengkapi dengan kemudahan wifi dan wayar untuk komputer.

Blok Pentadbiran yang baru diubahsuai mengandungi pejabat-pejabat pentadbiran, bilik lembaga pengarah, bilik mesyuarat, dapur staf / ruang istirahat dan makan. Gereja Kecil Oldham mempunyai 500 tempat duduk yang digunakan oleh sekolah untuk chapel dan mesyuarat yang besar, dan oleh Gereja Methodist Holland Village sebagai tempat ibadat pada hari Ahad.

Selain daripada bilik-bilik darjah umum, sekolah ini mempunyai 12 buah makmal sains serta bilik-bilik sumber; dua bilik pakar muzik dilengkapi dengan makmal komputer teknologi muzik dan 4 bilik amalan muzik; sebuah dewan sukan moden yang berhawa dingin sepenuhnya dan mengandungi dua gelanggang bola keranjang dan dinding memanjat; bilik kecergasan dan angkat berat; gelanggang-gelanggang tenis; kantin dengan 550 kerusi untuk makanan Cina, Barat, vegetarian dan makanan ringan; stesen kejururawatan yang dikendalikan oleh dua orang Jururawat; dan pejabat-pejabat untuk Kaunselor, Kaunselor Pengajian Tinggi dan Penyelaras Keperluan Pendidikan Khas.

Blok Perpustakaan yang bertingkat enam mengandungi dua tingkat ruang Perpustakaan, dua tingkat bilik-bilik darjah umum, satu tingkat untuk tiga bilik pakar Seni dan makmal komputer, dan satu tingkat untuk Drama / Teater. Lantai Drama mengandungi dua kotak hitam, satu bilik hijau, ruang sumber dan bilik-bilik darjah umum.

Turf tiruan astro yang meliputi padang bola sepak saiz penuh telah disiapkan pada tahun 2014 dan merupakan tempat popular untuk kurikulum, kokurikulum, makan tengah hari dan aktiviti-aktiviti selepas sekolah.

 

facilities content image

campus-facilities