Testimoni

Apa yang Kami Ibu bapa Katakan


“Setelah menyaksikan transformasi positif pada anak perempuan bongsu kami di ACS (International), kami mengambil keputusan untuk memindahkan juga anak perempuan sulung kami di kelas terbaik dalam Tingkatan 3 di sebuah sekolah perempuan elit dan berprestij ke ACS (International). Kaedah pengajaran yang berbeza, pengajaran yang berkualiti tinggi, perkembangan watak dan personaliti individu, dan keseronokan yang jelas di ACS (International) menjadikan pemindahan ini amat berharga. ”

Vincent and Germaine Leong

 “Kami suka saiz kelas yang lebih kecil, aktiviti-aktiviti kokurikulum yang luas dan pelbagai serta ramai guru yang senang didekati, mesra, bersemangat dan berdedikasi di sekolah yang menjadikan pengalaman keseluruhan menyenangkan untuk anak-anak lelaki kami”.

Cecilia Chau


“Kami mencarikan sekolah yang akan melabur dalam membangunkan anak-anak kami secara holistik, termasuk menyediakan mereka untuk kembali ke universiti di UK. Kami mendapati semua ini dan banyak lagi di ACS (International) – pencapaian akademik yang kukuh, kejayaan sukan, berbakti kepada orang lain melalui khidmat masyarakat, peluang kepimpinan pelajar, dan pemupukan iman Kristian mereka – semua ini berkembang maju di bawah bimbingan guru-guru yang cemerlang dalam persekitaran antarabangsa yang kaya dan pelbagai yang disediakan oleh ACS (International). ”

Steve and Anna Griffiths


“Suami saya adalah seorang bekas pelajar lelaki ACS dan kami berdua mahukan anak lelaki kami mengalami semangat tertunggak dan budaya perkhidmatan sekolah ACS ditambah dengan kelebihan pendekatan antarabangsa dalam pendidikan dan kepelbagaian yang ditawarkan oleh ACS (International).”

Prema Kanagalingam


Kami bangga bahawa ACS (International) menawarkan pendidikan antarabangsa yang mempunyai bidang akademik yang mantap, berpusatkan pelajar dan holistik, membangunkan sahsiah, mewujudkan laluan dan membinakan rangkaian.

 

Apa yang Alumni kami Kata

  joan
Joan Chang
 

“ACS International menyediakan persekitaran bagi saya matang secara holistik sebagai seorang individu. Saya telah diberikan banyak peluang untuk berkembang bukan hanya dalam pelajaran tetapi dalam aktiviti kerja sukarela dan kokurikulum. Nisbah saiz kelas yang kecil dan guru-guru (semasa saya belajar di sana) yang selalu membantu dan saya masih mengira sebahagian daripada mereka sekarang sebagai kawan-kawan saya.”

 
         
  ameer
Ameer Jumabhoy
 

“ACS International adalah tempat yang benar-benar istimewa di mana saya telah memperolehi kawan sepanjang hayat. Pengalaman anda di sekolah didapati daripada orang dan saya bangga kerana mempunyai kumpulan rapat orang-orang ACS yang boleh saya panggil kawan-kawan dan melakukan perkara-perkara besar dalam kerjaya masing-masing, yang mana asas-asas telah dibina di ACS International.”