Yuran

Yuran Ujian – S$428 (termasuk GST) perlu dibayar semasa permohonan seandainaya ujian kemasukan diperlukan.

Yuran Pendaftaran – S$3210 (termasuk GST) akan dibayar semasa permohonan (jika ujian kemasukan tidak diperlukan) atau kemasukan. Sekiranya pemohon tidak diterima oleh pihak sekolah, yuran pendaftaran akan dikembalikan sepenuhnya.

Yuran Pengajian

  • Tahun 1 hingga Tahun 4 – S$24,000/- setahun (termasuk GST) bagi pengajian bermula Penggal 1
  • Tahun 5 hingga Tahun 6, IB Asas dan Pra-IB Kelas Bridging – S $ 27,000/- setahun (termasuk GST) bagi pengajian bermula Penggal 1

Bayaran Pelbagai – S$650 (termasuk GST) setahun bagi pentadbiran sekolah dan dibayar pada tempoh awal pengajian bagi setiap tahun akademik. S$50 setahun untuk langganan PSP.

Perbelanjaan Lain – Pakaian seragam termasuk kit latihan jasmani adalah sekitar S$700. Perkhidmatan bas sekolah juga boleh didapati berdasarkan permintaan. Sesetengah perkhidmatan dikendalikan oleh kontraktor bebas. Yuran bas berbeza-beza dari S$100-300/bulan. Buku teks sekolah mesti dibeli oleh pelajar. Kos bagi buku-buku dan alat tulis dijangka sekitar S$400/tahun.

Prosedur Pembayaran

  • Semua cek hendaklah dipalang dan dibayar kepada “ACS (International)”.
  • Yuran pengajian akan dibayar dua kali setahun sekurang-kurangnya seminggu lebih awal sebelum bermulanya setiap semester. Pelajar-pelajar antarabangsa perlu membayar yuran pengajian tahun pertama dengan sepenuhnya. Seseorang pelajar tidak boleh memulakan persekolahan jika yuran masih belum dibayar. Wang cagaran sebanyak S$6000 akan dikekalkan di sekolah.
  • Kemudahan kad kredit dan Nets TIDAK didapati di pejabat.
  • Notis untuk satu penggal (3 bulan) secara bertulis kepada Pengetua diperlukan untuk tarik diri dari sekolah. Jika tidak, yuran dan wang cagaran akan dilucuthakkan.

WANG CAGARAN (Boleh dikembalikan) – S$6000

  • Wang cagaran ini akan digunakan untuk menampung barang-barang sekolah yang hilang termasuk buku Perpustakaan dan bagi pembayaran peperiksaan luar dan kem luar kelas setiap pelajar. Ini mengelakkan ibu bapa daripada membuat bayaran individu tambahan.
  • Baki wang cagaran akan dikembalikan setelah tamat pengajian, atau dalam hal seseorang berlepas awal di Tahun 1-4 apabila notis tiga bulan diberikan.
  • Meneruskan pelajar dari Tahun 4 ke dalam Program Diploma IB yang dikehendaki untuk ‘menambahkan’ wang cagaran ke S$6000 penuh pada awal Tahun 5.
  • Wang cagaran tidak akan dikembalikan sekiranya pelajar meninggalkan Program Diploma IB sebelum selesainya kursus dua tahun.